Caută

11.07.2008

Ministrul Adomnitei are probleme la limba romana

Nici Adomnitei nu cunoaste limba romana

Dupa ce secretarul de stat in Ministerul Educatiei Svetlana Preoteasa, presedintele comisiei nationale de Bacalaureat, a facut numeroase greseli de gramatica in conferinta de presa de joi in care lauda buna organizare a Bac-ului, Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, demonstreaza ca nici el nu este prieten bun cu limba romana.

Invitat la o emisiune de la Realitatea Tv, impreuna cu oamenii de afaceri Monica Tatoiu si Silviu Prigoana, Adomnitei a fost deseori corectat pentru "micile scapari" gramaticale.

In primele minute de emisiune, cand subiectul era tocmai conferinta Svetlanei Preoteasa, Adomnitei a dat cu stangu-n dreptul si a spus "marei parti a cadrelor didactice corecte, oneste, care-si onoreaza statutul", insa reactia Monicai Tatoiu a fost prompta si l-a corectat pe ministru spunandu-i "marii parti, domnule ministru, marii parti".

Trecand peste acest moment delicat cu un zambet stingher in coltul gurii, Adomnitei a incercat sa isi expuna punctul sau de vedere optimist in legatura cu situatia destul de grava din invatamant,insa orice remarca a ministrului era combatuta punctual de ceilalti doi invitati.

Adomnitei a gafat din nou, incercand sa prezinte raportul de la Bacalaureat, spunad "copie" si "copi" in loc de "copieze" si "copiezi". Insa ministrul s-a aparat spunand ca "are impresia" ca ambele forme ale acestui verb sunt corecte.

Si dupa ce a trecut cu chiu cu vai si de acest momnent, nu trec zece minute si ministrul face gresala "marca personala" a premierului Calin Popescu Tariceanu dupa cum a amintit si Monica Tatoiu, "care" in loc de "pe care".Sursa: Ziare.com

Trimite prin: Send by email Yahoo Messenger
Adaugă această pagină la: Digg it Add this page to Del.icio.us Add to Google Add to Windows Live Add to Yahoo! MyWeb Add to Tehnocrati Add to Blink Furl it Add to Simply Reddit Newsvine Stumble it Add to Mr. Wong
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? | Cont nou

ministrul, adomnitei, greseli gramaticale, limba romana, Monica Tatoiu, video,

© 2006 - 2016 Romana.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Romana.Info.Ro