Caută

29.09.2016

Mircea Dumitru: Concursul se va organiza, calendarul va fi respectat, metodologia va fi respectata

Despre depolitizarea scolilor

„Avem în momentul de fata 6600 de candidati pentru posturi de directori de scoli chiar daca personalitati politice, organizatii sindicale într-un fel sau altul, mai direct sau voalat, au încercat sa saboteze acest concurs. Concursul se va organiza, calendarul va fi respectat, metodologia va fi respectata.

Trebuie sa clarificam ideea ca metodologia ar interzice anumitor persoane sa se înscrie la concurs. E o mare neîntelegere. Articolul incriminat ne spune ca daca ai câstigat concursul si e o incompatibilitate de rude atunci nu poti fi numit. Articolul nu spune ca nu te poti înscrie la concurs. Problema este ce se întâmpla dupa. În învatamântul superior chestiunea este deja rezolvata. Nu avem situatii în care pe functii de conducere sa fie membri de familie. 

Ultimul concurs a avut loc acum opt ani, mandatul unui director obtinut în urma unui director dureaza patru ani. Timp de patru ani de zile Ministerul nu a gasit timp sa organizeze acest concurs. De ce în luna octombrie? Pentru ca asa au fost organizate si în anii trecuti. De ce nu la anul? Pentru ca acum mi-au fost semnalate de profesorii din sistemul preuniversitar ca unii directori care au fost numiti cu delegatie de multe ori cu interes politic nu au avut legitimitatea de a gestiona institutia de învatamânt. Vreau sa intram în normalitate.

Ne aducem aminte ce discutii au fost în 2011 cu privire la cum urma sa fie organizat Bacalaureatul. Acum ni se pare normal ca acest examen sa fie organizat corect si curat. De partea mea este legea, au fost elevi care prin asociatiile de profil si cei 6000 de oamenii care s-au înscris la concurs si toti cei care au încredere în functionarea corecta a sistemului de învatamânt”, a precizat ministrul.



Sursa: digi24.ro

Trimite prin: Send by email Yahoo Messenger
Adaugă această pagină la: Digg it Add this page to Del.icio.us Add to Google Add to Windows Live Add to Yahoo! MyWeb Add to Tehnocrati Add to Blink Furl it Add to Simply Reddit Newsvine Stumble it Add to Mr. Wong
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? | Cont nou

Mircea Dumitru, Interviu, directori, scoala, Digi24,

© 2006 - 2016 Romana.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Romana.Info.Ro