Caută

01.07.2009

Cum va arata bacul in 2010

Ministerul Ediucatiei modifica din nou BAC-ul si tezele unice

Examenul de bacalaureat va fi modificat din anul scolar 2009-2010 si va cuprinde o evaluare in timpul clasei a XII-a si una la sfarsitul ciclului liceal, a declarat Ecaterina Andronescu.

Afirmatia a fost facuta pe Aeroportul Henri Coanda unde ministrul Educatiei i-a intampinat pe elevii olimpici la concursul balcanic de matematica.

"Ne gandim ca examenul sa aiba doua parti, una sa reprezinte evaluarea competentelor lingvistice si de comunicare, care sa inlocuiasca probele orale sustinute in prezent, in timpul anului.

ziarIn ceea ce priveste examenul scris, ne gandim sa il reducem la trei probe, respectiv limba romana obligatorie pentru toate liceele, o proba de matematica sau istorie, in functie de profilul liceului si una la alegere tot in functie de profil.

La aceasta din urma elevii care au terminat specializari realiste vor sustine examenul la fizica, biologie, chimie si informatica iar cei care au terminat stiinte socio-umane la geografie, filosofie, psihologie, logica sau economie", a declarat Ministrul Educatiei.

Ministrul a mentionat ca tipul de evaluare pe care il propune pentru bacalaureat este unul care respecta sugestiile specialistilor europeni din domeniul educatiei.

Ministrul a mai adaugat ca dupa examenul de bacalaureat, elevii vor primi atestate care sa certifice competentele dobandite in ciclul preuniversitar.

Modificari si la tezele unice

Modificari se vor produce si la tezele unice. Acestea vor fi inlocuite cu un examen de tipul testarilor internationale care va conta in proportie de 50% la admiterea la liceu, a mai declarat ministrul Educatiei.

"Sunt cateva idei privind modul in care vom organiza admiterea la liceu in urmatorii ani si pe care vrem sa le supunem dezbaterii publice. Ne gandim ca din anul scolar 2009-2010 sa tinem cont de notele pe care elevii, care au terminat acum clasa a VII-a, le-au obtinut la tezele unice, insa proportia care se va acorda acestor note va fi doar de 25%, iar 50% din nota va fi constituita de media de absolvire a gimnaziului iar pentru cele 25 de procente ramase din nota finala vom organiza o evaluare de tip PISA a competentelor.

Ne referim la evaluarea competentelor pentru care, in fiecare an, se va da un test care sa cuprinda intrebari de la mai multe discipline si corelari intre discipline", a spus Andronescu. Dupa 2010 se va renunta la tezele unice, a mai spus ministrul.

Ministrul a adaugat ca nu va reveni la admiterea organizata de licee pentru ca aceasta a fost cerinta unitatilor de prestigiu, care oricum prin admiterea computerizata isi selecteaza elevii cu medii uneori mai mari de 9.50.



Sursa: NewsIn

Trimite prin: Send by email Yahoo Messenger
Adaugă această pagină la: Digg it Add this page to Del.icio.us Add to Google Add to Windows Live Add to Yahoo! MyWeb Add to Tehnocrati Add to Blink Furl it Add to Simply Reddit Newsvine Stumble it Add to Mr. Wong
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? | Cont nou

Ultimele vizite

Cum va arata bacul in 2010

bacalaureatul 2010, modificari, examen, evaluarea, scris, oral, probe bac, atestate bac, teze unice, admiterea, liceu, PISA,

© 2006 - 2016 Romana.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Romana.Info.Ro