Caută

21.03.2012

Se anunta inca un bacalaureat dezastruos

        Patru unitati de invatamint din Iasi care au participat la simulare au inregistrat promovabilitate 0.
       
        La colegiile "M. Sturdza", Tehnic de Transporturi, "I.C. Stefanescu" si la Grupul Scolar "C. Brancusi", nici unul dintre elevii prezenti la cele trei probe scrise din cadrul simularii nu a reusit sa fie evaluat astfel incit sa-i iasa media 6.
       
        Patru unitati de invatamint cu profil tehnic, din rindul celor care au fost de acord sa faca publice rezultatele obtinute de elevi, au inregistrat 0 promovabilitate la simularea bacalaureatului. La colegiile "M. Sturdza", Tehnic de Transporturi, "I.C. Stefanescu" si la Grupul Scolar "C. Brancusi", nici unul dintre elevii prezenti la cele trei probe scrise din cadrul simularii nu a reusit sa fie evaluat astfel incit sa-i iasa media 6. La Colegiul "M. Sturdza, din aproximativ 120 de elevi, cu tot cu seralisti, 78 s-au prezentat la toate cele trei probe. Conducerea unitatii sustine ca esecul poate fi pus pe seama faptului ca aproximativ 80% dintre acestia au foarte multe lacune in pregatire, intrind la liceu fara ca sa fi promovat examenul de capacitate.        
        Plus ca ar avea impresia ca vor putea ingrasa porcul cu o luna inainte de examenul din vara. "I-am intrebat in legatura cu rezultatele si mi-au spus ca ei nu invata, ca pina la examen uita. In ultima luna se vor apuca de invatat, ca sa nu uite. Din punctul meu de vedere, va trebui sa intensificam pregatirea, dar sa invete si ei. Ca degeaba profesorul preda si explica, in conditiile in care gindul elevului e cine stie unde. Problema e ca vin foarte putini la orele de pregatire, pe care le-am inceput din octombrie - noiembrie, cam 5-10 dintr-o clasa. Fiecare profesor de la disciplinele de bacalaureat face pregatire cite doua-trei ore pe saptamina, dupa-amiaza sau simbata. Cei mai multi dintre elevi fiind navetisti, nu mai ramin dupa program, iar ca sa vina simbata ar insemna sa plateasca mai mult pentru transport si nu isi permit", a semnalat Stefan Chichirau, director al colegiului.

"E socant si pentru mine"

        La Colegiul "I.C. Stefanescu", dintre cei 106 elevi care s-au prezentat la simulare, nici unul nu are media de promovare. Sint elevi care au fost evaluati cu note de 1 si 2 inclusiv la romana, iar la matematica sint peste 40 de note de 1,00.
        La Colegiul Tehnic de Transporturi, cea mai mare medie obtinuta este 5,72, cu 5,75 la romana, 5,00 la matematica si 6,40 la ultima proba, cea la alegere. Si aici sint elevi care au fost notati la romana doar cu citeva sutimi peste punctul din oficiu, iar la matematica in jur de 40 de elevi au 1,00.
        "E tragica situatia, e socant si pentru mine. Am sperat ca macar 5% sa iasa, dar nu, a iesit 0! I-am intrebat si eu pe elevi, in clase, ce s-a intimplat si mi-au spus ca se vor concentra in vara. Cred ca e astenia de primavara...Pe 2 aprilie, vom avea o sedinta cu parintii in cadrul careia ii vom pune sa semneze ca au luat la cunostinta notele si ca vor face tot posibilul sa se implice in pregatirea elevilor. Macar sa-i trimita la orele de pregatire gratuita care se fac saptaminal in scoala!", a precizat Mihaela Poroch, director al colegiului.
        La Grupul Scolar "C. Brancusi", din cei aproximativ 90 de elevi care au sustinut simularea, 2 ar fi putut sa promoveze, daca se prezentau si la ultima proba. "Concluzia e ca nu sint pregatiti pina la momentul acesta si nu constientizeaza ca nu mai au timp sa o faca. In luna februarie, i-am pus sa completeze niste chestionare in legatura cu pregatirea si participarea lor la bacalaureat si cam aceeasi idee au avut-o aproape toti. Au scris ca sint constienti ca au sanse putine sa promoveze, dar ca se vor inscrie, ca cine stie cum vor cadea pe subiect, ceva la modul acesta", a punctat Monica Trupina, director al unitatii.

"Ce ne tot plictisiti!"

        La Grupurile Scolare "A. Saligny" si Nicolina, numai cite un elev a fost admis. "Situatia e proasta, majoritatea notelor fiind sub 5%. 
        O singura fetita de la zi, dintre cei 83 de elevi prezenti, a promovat la toate, avind 9,60 la romana si 7 la matematica si fizica. Dar, cu o floare nu se face primavara! Interes din partea cadrelor didactice exista la cotele cele mai inalte, dar e un dezinteres total din partea elevilor de la zi - cu exceptia citorva - care ne-au spus deja ca «ce ne tot plictisiti cu atita matematica!». Deja cred ca ne fac noua si parintilor o favoare ca vin la scoala!", a atras atentia Mihaela Toma, director la Grup Scolar Nicolina.
La Grupul Scolar "St. Procopiu" au promovat numai din rindul elevilor de la clasa de rugby, care au sustinut simularea la romana, istorie si geografie. Cei de la profil tehnic au inregistrat promovabilitate 0 la matematica si chimie, respectiv 28% la biologie.
        Grupul Scolar Tehnic din Tirgu Frumos, unde anul trecut nici un elev nu a obtinut medie de trecere la simulare si la bacalaureatul din vara, are in prezent doi elevi admisi. "S-a imbunatatit situatia fata de anul trecut, acum 2 elevi din cei aproximativ 50 citi au fost prezenti au, per total, media 8 si ceva. Avem in jur de 60 de seralisti care ne trag in jos si care nici nu vor sa mearga la bacalaureat. Ne-au si spus ca nu se vor inscrie la bacalaureat, ca pe ei ii intereseaza numai certificatul de competente, care sa le ateste faptul ca sint meseriasi calificati", a mentionat Stefan Roman, directorul unitatii.

O treime dintre elevii de la la Colegiul "Gh. Asachi" nu vor sa dea bacalaureatul

        Directorii Grupurilor Scolare din Vladeni si Holboca, de asemenea cu  promovabilitate 0 la prima sesiune de examen din 2011, nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii in legatura cu rezultatele de la simularea sustinuta saptamina trecuta. Un procent de promovabilitate ceva mai bun s-a inregistrat la Colegiul "Gh. Asachi", si anume 12%. "Sincer sa va spun, ma asteptam la mai mult, avind in vedere ca la simularea organizata la nivelul unitatii in decembrie a fost un pic mai bine si dat fiind faptul ca e mai aproape acum de examen.
        Din discutiile pe care le-am avut cu elevii, a existat si un dezinteres al lor, plus ca o parte din ei - cam 30-40% - nici nu vor sa dea bacalaureatul, ii intereseaza numai sa-si ia certificatul de competente. Oricum, vom mai organiza o simulare la nivelul unitatii, in aprilie, dupa vacanta, si cred ca ne vom duce undeva la 20% cu promovabilitatea in vara", a explicat Anda Tanase, director al colegiului.


Sursa: ziaruldeiasi.ro

Trimite prin: Send by email Yahoo Messenger
Adaugă această pagină la: Digg it Add this page to Del.icio.us Add to Google Add to Windows Live Add to Yahoo! MyWeb Add to Tehnocrati Add to Blink Furl it Add to Simply Reddit Newsvine Stumble it Add to Mr. Wong
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? | Cont nou

rezultate simulare bacalaureat 2012, Iasi,

© 2006 - 2016 Romana.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Romana.Info.Ro