Caută

18.06.2009

A inceput inscrierea la liceu

Incepe inscrierea la liceu

In perioada 18-25 iunie 2009 inclusiv, elevii care au promovat clasa a VIII-a trebuie sa completeze fisele de inscriere in vederea repartizarii computerizate la liceu.

Inscrierea in liceele de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor a V-VIII. Ambele au o pondere de 50%, informeaza Realitatea TV.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Elevii care doresc sa se inscrie la un liceu din alt judet se vor inscrie in centrul special desemnat pentru judetul respectiv.

Repartizarea

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc vineri, 3 iulie 2009. In ziua imediat urmatoare (4 iulie), unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in unitatile de invatamant din judet/municipiul Bucuresti.

In data de 6 iulie, fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la tezele cu subiect unic; media generala de absolvire a claselor V-VIII; media notelor obtinute la proba de limba si literatura romana din cadrul tezelor cu subiect unic; media notelor obtinute la proba de matematica din cadrul tezelor cu subiect unic; media notelor obtinute la proba de limba materna din cadrul tezelor cu subiect unic, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

O a doua etapa a repartizarii computerizate este programata in data de 13 iulie si se adreseaza candidatilor care au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapa de admitere.

Numarul de locuri alocate pentru clasa a IX-a (221.000), la invatamantul de zi, este cel putin egal cu numarul absolventilor din promotia anului 2009 (aproximativ 213.000).

In intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.Sursa: Ziare.com

Trimite prin: Send by email Yahoo Messenger
Adaugă această pagină la: Digg it Add this page to Del.icio.us Add to Google Add to Windows Live Add to Yahoo! MyWeb Add to Tehnocrati Add to Blink Furl it Add to Simply Reddit Newsvine Stumble it Add to Mr. Wong
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? | Cont nou

inscriere, liceu, 2009, perioada, fise de inscriere, repartizarea, judet, absolventi, afisarea rezultatelor, medii egale, etapele,

© 2006 - 2016 Romana.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Romana.Info.Ro